لینک شکسته چیست و چطور باید آن را پیدا و رفع کرد ؟

لینک شکسته یا Broken link چیست و چگونه می توان لینک های شکسته سایت را پیدا کرد و آن ها را رفع کرد ؟ لینک شکسته چطور به سایت ما آسیب می زند و چه خطر هایی برای فروش و بازدید سایت ما به همراه دارد ؟ هر مدير وب سايتي در تلاش برای افزايش بازدیدکنندگان خود است و لينك هاي سايت مهم ترين عامل براي اين منظور مي باشد بنابراين شناسايي و رفع پیوندهای شکسته مهم است.
لینک های شکسته (Broken Links) چیست ؟
در حقيقت پیوندهای شکسته تجربه کاربری بد ایجاد می کنند و هنگامی که کاربران روی اين پیوندها کلیک کنند با خطاي 404 مواجه مي شوند. از طرفي لینک های شکسته ارزش لينك هاي سالم را در سایت محدود می کنند و در نتيجه بر رتبه بندی سايت تأثیر منفی می گذارد.
اگر بخواهیم یک تعریف دقیق ز لینک های شکسته را به شما ارائه دهیم باید گفت که :
لینک های شکسته یا Broken links در واقع همان آدرس های مقاله ها یا هر قسمت دیگری از سایت است که وقتی کاربران چه در داخل سایت و چه در خارج سایت بر روی ان ها کلیک می کنند با هیچ محتوایی رو به رو نمی شوند و در صفحه یک عدد 404 می بینند که خوب این به همان معنی خطای 404 در صفحات سایت است.
خوب این موضوع می تواند برای کابران وب سایت شما به شدت آزار دهنده باشد، به این دلیل که به امید اینکه وقتی روی لینک سایت شما کلیک می کند توقع دارند به آن هدفی که دارند برسند و نیاز های مختلف خود را بر طرف کنند اما ناگهان با یک صفحه پوچ رو به رو می شوند که همان صفحه 404 سایت شماست.
اما موضوع به همین جا ختم نمی شود زیرا که این لینک های شکسته و خراب سایت فقط باعث آزرده شدن کابران سایت نمی شوند. بلکه گوگل را هم ناراحت می کنند زیرا که گوگل تنها چیزی که برایش مهم است کاربرانش است و وقتی متوجه می شود که کاربرانش بر روی لینک هایی که این موتور جستجو معرفی کرده کلیک می کنند اما با ناراحتی و عصبانیت بلافاصله سایت را ترک می کنند برای آن سایت امتیاز های منفی ثبت می کنند.
اگر آن خطا رفع نشود یا مدام در قسمت های دیگر سایت شما این خطاها به وجود آیند به شدت این موضوع می تواند سئو سایت شما را به خطر بیاندازد و بعد از مدتی کلا نتایج سایت شما در گوگل به شدت افت می کند و مدام می بینید که لینک های مقالات مختلف سایت شما یا کالا هایی که در سایت فروشگاهی خود به فروش می رسانید در گوگل با کاهش رتبه مواجه شدند و از صفحات اول نزول رتبه گرفته اند و آرام آرام از نتایج گوگل حذف می شوند.
بنابراين برای جلوگیری از این مشکلات احتمالی باید به طور دوره ای لینک های خراب کل وب سایت خود را بررسی کنید.
دلایل ايجاد پیوندهاي شكسته :
- در دسترس نبودن وب سايت
- تغییر مسیر صفحات وب
- تغيير ساختار URL وب سایت
- مواجه شدن با خطای صفحه 404 یا پیام مشابهی درباره صفحه وب در دسترس نیست
لینک های شكسته و سئو سایت
موتورهای جستجو كيفيت وب سايت ها را براساس لينك ها تعيين مي كنند. در اصل پیوندهاي وب سایت داخلي وب سايت بر رتبه بندی وب سایت شما در نتایج جستجو تأثیر مي گذارد. به همین دلیل ، بهتر است که پیوندهای شكسته را حذف یا به روز کنید. حذف پیوندهای شكسته محتوای وب سایت را برای بازدید کنندگان و موتورهای جستجو آسان مي كند.
اگر شما نيز آگاهي و دانش كافي براي شناسايي و رفع لينك هاي شكسته و خراب وب سايت خود نداريد اين مقاله راهنمای جامعي براي كمك به شما است.
توجه داشته باشيد لینک و بک لینک شكسته دو مشکل کاملاً متفاوت هستند و رفع آنها به دو بخش تقسيم مي شود:
- يافتن و رفع پیوندهای شکسته سایت
- يافتن و رفع بک لینک های شكسته وب سایت
يافتن و رفع بک لینک های شكسته وب سایت Broken Backlinks
در اینجا دو دلیل متداول برای رفع بک لینک هاي شكسته وجود دارد :
- ناخواسته صفحه ای را که دارای بک لینک است حذف یا منتقل می کنید.
- سایت پیوند دهنده هنگام پیوند دچار اشتباه شود (به عنوان مثال ، ممکنه به طور تصادفی یک کاراکتر اضافی و ناخواسته به URL اضافه شود یا اینکه اشتباه تایپی در ثبت لینک شما داشته باشد.)
به عنوان نمونه با وارد كردنURL صحیح سایت اکسپلور https://ahrefs.com/site-explorer و بررسي كد سايت HTML به صورت زير براکت بسته شدن قبل از برچسب </a> – بسته شده است كه اشتباه تايپي است.
<a href=”https://ahrefs.com/site-explorer)”>https://ahrefs.com/site-explorer)</a>
و برای اشتباه تایپی برای مثال آدرس این مقاله این که می خوانید به این صورت است :
لینک شکسته چیست و چطور باید آن را پیدا و رفع کرد ؟
اما ممکن است سایتی که از آن بک لینک دریافت کرده اید یا اینکه در پیوندهای داخلی خود سایت به این مقاله لینک داده ایم به صورت دیگری این لینک را ثبت کرده باشد برای مثل به این شکل :
https://webonachi.com/broke-link
همانطور که می بینید حرف n را از انتهای کلمه انگلیسی broken حذف کرده که خوب این موضوع مثال بارز لینک شکسته یا پیوند شکسته یا دقیق تر بخواهیم بگوییم بک لینک شکسته است.
لينك هاي خارجی شکسته
لينك خارجی به هر پیوندی از وب سایت شما به وب سایت دیگری اشاره دارد. بسیاری از مدیران وب سايت ها به اشتباه فكر مي كنند پیوندهای خارجی شکسته مهم نیستند اما لینکهای شكسته خارجی برای وب سایت فاجعه آور و اعتماد کاربران به سايت شما را ازبين مي برد . لینک های خارجی شكسته نیز در رتبه بندي وب سايت تاثير منفي مي گذارد.
رفع پیوندهای خراب خارجی
- حذف پیوند
- جایگزین پیوند با یک پیوند معتبر
بعضی مواقع ممکن است بک لینک هایی که برای سایت خود ایجاد می کنید توسط خود شما ایجاد نشده باشد یا به وسیله صاحب آن سایت ایجاد شده باشددر این صورت می توانید با مکاتبه کردن با مدیر سایت آن بک لینک شکسته ای که به سایت شما لینک داده شده را می توانید درست کنید.
شناسايي و رفع پيوندهاي شكسته broken links
پیوندهای داخلی شکسته یا لینک های داخلی شکسته سایت
برخلاف پیوندهای خارجی اغلب وب سايت ها کنترل کاملی بر پیوندهای داخلی دارند و ميتوانند از پیوندهای شكسته داخلي در وب سایت جلوگیری کنید و تنها با نامگذاری URL ها ، حذف محتوای قدیمی و ایجاد پیش نویس جدید صفحات مي توان اين مشكل را برطرف كرد.
يافتن پیوندی شكسته در وب سایت مشکل اساسی است كه به SEO آسیب می رساند.
اگر می خواهید لینک سازی قوی داخلی قوی تری نیز داخل سایت خود داشته باشید پیشنهاد می کنید آموزش لینک سازی داخلی سایت را حنتما مطالعه کنید.
مرحله 1: شناسايي پیوندهای شكسته سايت
اغلب ابزار شناسایی پیوندهای شكسته و خراب رایگان هستند و بهترين و مناسب ترين گزينه براي يافتن لينك هاي معيوب مي باشد.
گوگل آناليز
Google Analytics ابزاري رایگان و آسان برای پيگيري پیوندهای خراب مي باشد براي اين منظور ابتدا وارد حساب كاربري خود شوید و “محتوای سایت” و سپس “همه صفحات” را انتخاب کنید.
البته توجه داشته باشيد دوره ارزیابی وب سايت خود را برای مدت زمان تعيين شده بررسی و تنظیم کنید. به اين معني كه اگر ماهانه پیوندهای خراب خود را بررسی می کنید ، دوره بعدي آخرین ماه را ماه تعیین کنید.
بعد از وارد شدن در حساب كاربري خود گزينه “عنوان صفحه” را انتخاب کنید.
درقسمت فیلتر عنوان صفحه را وارد كنيد و روی گزینه “پیشرفته” کلیک کنید.
پس از کلیک روی گزينه “اعمال” ، یک یا چند عنوان صفحه حاوی آن نام به شما ارائه می شود. البته اگر ماهانه ارزيابي انجام دهيد تعداد صفحات آن ماه نمايش داده مي شود.
روی خود عنوان صفحه کلیک کنید و پیوندهای شکسته و منجر به خطاي صفحات 404 را مشاهده خواهید کرد. همانطور كه در بالا مشاهده مي كنيد خطای 404 2071 بار رخ داده است ،سپس می توانید لينك هاي شكسته را برطرف یا هدایت به صفحه مورد نظر خود کنید.
در حقيقت انواع پیوندهای موجود یا خراب باعث ایجاد خطای صفحه 404 می شوند و گوگل آناليز گزارش های پیوند شكسته را بصورت منظم ايميل مي كند. به یاد داشته باشید که هدایت مجدد و رفع پیوندهای خراب یک روند مداوم است و نياز به بررسي یک بار در ماه دارد.
نرم افزار Xenu Link Sleuth
یکی دیگر از ابزارهای رایگان شناسايي لينك هاي شكسته نصب نرم افزار Xenu است.
در حقيقت استفاده از آن بسيار آسان مي باشد و تنها با وارد كردن دامنه وب سايت در File – Check URL و با برداشتن “بررسی پیوندهای خارجی” روي كلمه “OK” کلیک کنید تا تجزیه و تحلیل انجام شود.
استفاده از search console google یا همان google webmaster tools
ابزار ديگر با استفاده از Google Webmaster Tools در بخش “Crawl Errors” ، می توانید پیوندهای شكسته را در وب سایت خود پیدا کنید.
سایت monsido
ابزار ديگر يافتن لینکهای شكسته وب سايت Monsido است. ويژگي این ابزار اینکه هر هفته وب سایت شما را از نظر لینکهای شكسته (و سایر خطاها) اسکن و گزارشی از آن را دريافت مي كنيد و آنها را برطرف کنید.
مرحله 2: مشاهده گزارش و تغيير لينك هاي شكسته
پس از شناسایی پیوندهای خراب سايت خود نوبت به ثبت و تغيير آنها مي رسد. در Google Analytics می توانید گزارشی را که ایجاد کرده اید با کلیک بر روی CSV فايل اکسل را بارگیری کنید و در نرم افزار Xenu نیز روی File و سپس Export to Tab Separated File کلیک کنید ،سپس فایل متنی اکسل سايت خود را دانلود كنيد.
مرحله 3: تجزیه و تحلیل داده ها و هدايت صفحات خطا به لينكي ديگر
در Google Analytics می توان فهمید همه لینک های خراب برابر نیستند، برخی پیوندها بازدید می شوند در حالی که برخی دیگر بازدید نمی شوند در بسیاری از موارد ديگر لینک های خراب ممكنه از خطای انسانی باشد یا تایپ آدرس اشتباه URL باشد، بنابراين بهتر است لينك ها به صفحه اصلی دامنه هدایت شود .
گزارش Xenu این مزیت را دارد که URL هایی را که به دلیل خطای تایپ در تجزیه و تحلیل ضبط شده اند ، نشان نمی دهد و تنها تمام پیوندهای موجود در سایت را نشان مي دهد. در این مرحله پس از یافتن پیوندهای شكسته که باید تغییر مسیر داده شوند تغيير كند.
مرحله 4: تغییر مسیر در CMS
سرانجام وقت آن رسیده است که پیوندهای شكسته را در سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) به لينكي جديد هدایت کنید.
براي وب سايت وردپرسي به بخش مدیریت – ایجاد سایت – هدایت URL ها بروید. روی “افزودن تغییر مسیر” کلیک کنید. جاهای خالی “از” و “به” را با کپی و جایگذاری از آخرین گزارش تغییر مسیر لینک شکسته پر کنید. در طول فرآیند به قالب پیوند نيز توجه کنید و روی “ایجاد تغییر مسیر جدید” کلیک کنید.
فرایند بالا را برای هدایت تمام پیوندهای خراب و به روزرسانی Broken Link Redirect Report تکرار کنید.
البته که از افزونه yoast seo نیز می توانید استفاده کنید که به صورت خیلی راحت تر می تواتند لینک ها را ریدایرکت کند یا همان تغییر مسیر دهد.
خلاصه رفع لینک های داخلی شكسته
- یکی از دلایل اصلی خراب شدن پیوندهای داخلی غلط نوشتاری است و مشاهده آیا خطای 404 به دلیل غلط املایی است یا خیر مشکل حل خواهد شد.
- بهترین راه برای رفع پیوندهای شكسته بک لینک هایی است كه به صفحه حذف شده اشاره مي كنند ،در بعضی موارد ، ایجاد مجدد صفحه حذف شده منطقی نیست ، مثلاً اگر این صفحه برای محصولی بود که دیگر ارائه نمی دهید.
- هدایت مجدد با استفاده از 301 redirects روشی است که Google برای رفع پیوندهای داخلی شكسته پیشنهاد می کند. در حالت ایده آل ، به صفحه ای با محتوای مرتبط مانند یک پست مربوطه یا دسته یا صفحه برچسب يا صفحه اصلي هدایت می شوید. هدایت مجدد پیوندهای داخلی شكسته کمی زمان بر است ، اما باعث می شود پیوند و بازدید از آن بيشتر شود كه برای سئو سایت مفید است.
- ساده ترین روش برای مقابله با پیوندهای داخلی شكسته حذف انها است. اما نکته منفی اين روش اینکه فرصتی برای افزایش بازدید از صفحه ، زمان حضور در سایت را از دست می دهید. بنابراين پیوند هاي شكسته را فقط در صورتی حذف کنید که برای سایت بسیار مهم نباشد.
درآخر بايد گفت پیوندهای شکسته نه تنها آزار دهنده هستند ، بلکه تلاش های شما در زمینه سئو نیزرا آسیب مي رسانند. البته کاربران و موتورهای جستجو نیز پیوندهای شكسته را منفي مي دانند..
اغلب بازدیدکنندگان وب سايت ها زماني كه به یک لینک شكسته برخورد می کنند ، دیگر به دنبال جستجوي بقيه صفحات سايت نمي روند و هنگامی که بازدیدکنندگان سایت شما زمان کمتری را در سایت سپری کنند و خیلی سریع از سایت شما خارج شوند ، موتورهای جستجو تصور می کنند وب سایت شما تجربه کاربری خوبی ندارد و از طرف دیگر نرخ فرار کاربر یا همان بانس ریت (Bounce rate) افزایش پیدا می کند که به شدت مضر است برای سایت.
در نهایت رتبه جست جوي وب سايت را كاهش مي دهند. در حقيقت اصلاح آنها بسيار مهم است با اين حال بسیاری از دارندگان وب سایت حاضر نیستند وقت خود را صرف بررسی و اصلاح یا حذف لینک هاي شكسته بکنند.
پیشنهاد می کنیم حتما مقالات سئو خارجی و سئو داخلی را مطالعه کنید تا بتوانید دقیق تر و با اطلاعات بیشتری از پیوند های شکسته جلوگیری کنید. زیرا دانستن این موارد ناخودآگاه می تواند باعث کاهش خطاهای شما در داخل سایت و یا خارج از سایت شما شود.
دیدگاهتان را بنویسید