E-A-T چیست و چگونه می تواند سئو سایت را تحت تاثیر قرار دهد؟

E-A-T (ای اِی تی) چیست و چه نقشی در سئو یک سایت می تواند ایفا کند ؟ آیا E.A.T یک نوع الگوریتم گوگل است یا ساختار دیگری دارد و جزو الگوریتم های گوگل حساب نمی شود ؟ اهمیت E.A.T در سئو سایت چیست و اصلا شامل چه مواردی می شود ؟ در مقاله e.a.t چیست با ما همراه باشید تا آموزش کاملی در این رابطه به شما بدهیم تا بتوانید با در نظر گرفتن این نکات مهم سئو سایت خود را نزد موتور جستجو گوگل بالاتر ببرید و خود را به نوعی از دیگر سایت ها متمایز کنید.
E-A-T چیست ؟
اول از همه باید به شما بگوییم که E.A.T مخفف چه کلمه ایست و از چه عباراتی تشکیل شده تا راحت تر بتوانید نوع کارایی آن را در محتوای خود تشخیص دهید :
حرف E مخفف کلمه ی :
Expertise در لغت به معنی کارشناس و خبرگی و داشتن مهارت خاص معنی میشه.
حرف A مخفف کلمه ی :
Authoritativeness در لغت به معنی اعتبار است.
حرف T مخفف کلمه ی :
Trustworthiness در لغت به معنی این است که بشود به شما اعتماد کرد.
با دانستن اینکه کلمه E.A.T ار کجا آمده است تا حدودی می شود فهمید که گوگل به چه فاکتورهایی از سایت ما کار دارد که بتواند یک سایت خوب و متوسط و بد را از همدیگر تشخیص دهد.
در ابتدا که بحث E.A.T به میان آمد خیلی ها فکر می کردند که گوگل این سیستم را برای سایت هایی که به نوعی می توانند زندگی شخصی افراد را به شدت مورد تاثیر قرار دهند اجرا می کند برای مثال سایت هایی که در حوزه سلامتی و مالی و یا قانون فعالیت می کنند.
فکر کنید که برای مثال شما در مورد یک بیماری و یا داروهایی که مناسب یک نوع بیماری است در گوگل سرچ می کنید و قصد دارید که واقعا از توضیه ها و یا دارو هایی که در سایت گفته شده استفاده کنید.
خوب حالا چطور می توانید اعتماد کنید به سایت هایی که گوگل در صفحات اول خود نمایش می دهد ؟
آیا همه ی آن سایت ها معتبر هستند ؟
اصلا تایید صلاحیت متخصص یا نویسنده ی سایت چگونه و با چه روشی مشخص می شود ؟
چطور می توان به گفته های آن ها و مقالاتی که در سایت خود منتشر کرده اند اعتماد کرد ؟
تمام این ها سوالاتی هست که کاربران و حتی خود گوگل هم با آن مواجه بود و برای همین بود که سیستم E-A-T را ایجاد کرد برای اینکه بتواند سایت های درست و متخصص را از سایت هایی که صرفا فقط سئوکار قوی داشتند جدا کند.
زیرا بعضی سایت ها بودند که به خاطر اینکه سئوکار قوی پشت آن سایت ها بود توانسته بودند اسم و رسمی برای خود ایجاد کنند.
در حالی که اصلا تخصصی در آن علم و حرفه نداشتند و خیلی ها بهتر از آن ها وجود داشتند.
ولی خوب به خاطر سئو ضعیف سایت نمی توانستند سایت خود را به معرض نمایش قرار دهند البته در صفحات نخست گوگل!
این به معنی نیست که سئو الان در سایت های پزشکی یا مالی مهم نیست چرا الان هم به شدت مهم است اما اینکه آن سایت توسط چه کسی و با چه تخصصی ایجاد شده و مقاله های آن از کجا نشئت می گیرد هم مهم است.
اما در ادامه مقاله E-A-T چیست دقیق تر می پردازیم به این موضوع و کلمات را بیشتر برای شما باز می کنیم تا خیلی راحت تر متوجه شوید که اصلا کارایی این سیستم گوگل برای سایت شما چگونه است.
زیرا فقط با دانستن معانی این کلمات چیز خاصی دستگیر شما نمی شود و باید کاربرد و کارایی این کلمات و نحوه کارکرد ربات های گوگل در این رابطه را مورد بررسی قرار داد.
E.A.T گوگل چیست و 3 اصل اساسی که در محتوا با کیفیت بالا باید رعایت شود چیست ؟
Expertise (متخصص بودن, داشتن تخصص)
معنی و مفهوم متخصص بودن در E-A-T چیست ؟
زمانی که شخصی در یک حرفه ی خاص سطح علم و تجربه بالایی دارد می توان گفت که آن فرد یک متخصص در حوزه ی کاری خود است.
خوب اما آیا در بحث سئو سایت و تولید محتوا فقط داشتن علم و تجربه کافی است ؟
طبیعتا جواب این خیر است، خیلی عوامل دیگری وجود دارد که نشان می دهند شما در زمینه ی کاری خود تخصص دارید.
اولین نکته ای که در رابطه با متخصص بودن برای گوگل اهمیت دارد این است که چه کسی در حال تولید محتوا برای یک سایت است. چه تخصصی دارد و از کجا این مطالب و مقاله ها را در سایت منتشر می کند؟
یکی از راه هایی که گوگل برای این موضوع جستجو می کند و بسیار پیگیر است این است که فعالیت آن فرد نویسنده در شبکه های اجتماعی دیگر به چه صورتی بوده است.
همین جا متوجه می شویم که بنابراین وجود داشتن نام مدرس یا متخصصی که در حوره های مهمی مثل حوزه های مالی و سلامتی و پزشکی فعالیت می کند پایین هر یک از مطالب و مقاله های سایت واجب است زیرا بالاخره باید راهی وجود داشته باشد که گوگل بتواند تشخیص دهد آن فرد نویسنده و یا صاحب سایت کیست و مقاله را چه کسی نوشته و یا توسط چه کسی بازبینی شده است.
بنابراین حتما پایین هر مقاله اسم و نوع تخصص دارنده سایت و یا کسی که نویسنده است و باید تمام مطالب زیر نظر او باشد وجود داشته باشد.
خیلی وقت ها هست که نویسنده مقاله های یک سایت اصلا تخصصی در آن زمینه ندارد و او صرفا یک تولیدکننده محتوا برای سایت است بنابراین وقتی او مقاله ای را تولید می کند حتما باید فرد متخصصی که پشت سایت قرار دارد و اسم و رسم او در سایت وجود دارد بازبینی کند و پایین آن مقاله نیز اسم همان متخصص باید به نمایش در بیاید نه کسی که تولید محتوا کرده.
اما نکته ی بعدی :
باید ببینید در آن حوزه کاری که فعالیت دارید دقیقا مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند ؟ چه کلمات و موضوعاتی را جستجو می کنند و می خواهند جواب چه سوال هایی را بدانند ؟
در واقع زمانی محتوای تولید شده توسط شما در سایتتان به عنوان یک محتوای با کیفیت از سوی گوگل شناخته می شود که دقیقا نیاز مخاطب را برطرف کنید و خود گوگل روش های بسیاری برای این موضوع دارد که بسنجد چه محتوایی برای کاربران کامل و بی نقص بوده و چه محتوایی دچار کم و کاستی است که البته این کار را با استفاده از الگوریتم های خود و توسط ربات های پیشرفته ای که دارد انجام می دهد.
برای این کار شما باید خیلی دقیق بپردازید به پیدا کردن کلمه های کلیدی که مرتبط در حوزه کاری شماست.
سعی کنید محتوایی که منتشر می کنید اطلاعات بیشتری به مخاطبان شما بیافزاید به معنی که شما باید آگاه باشید که مخاطبانتان تا چه میزان راجع به یک مسئله ای که جستجوی زیادی در گوگل می شود اطلاعات دارند و بعد از آن شروع کنید به تولید محتوای بهتر نسبت به رقیبان خود و تمام تخصص خود را درباره ی آن موضوع پیاده سازی کنید تا به اطلاعات مخاطبان خود اضافه کنید.
حتما سعی کنید محتوا را طوری برنامه ریزی کنید که بتواند مخاطبان شما را به چالش بکشد و هم در داخل کامنت سایت و هم در شبکه های اجتماعی مختلف با شما تعامل برقرار کنند این موضوع 2 مزیت برای سایت شما دارد یکی اینکه شما می توانید با جواب دادن به ابهاماتی که برای مشتریان و مخاطبان شما وجود دارد تخصص خود را به آن ها نشان دهید و از طرف دیگر برای گوگل تعامل در کامنت سایت ها یک مزیت خیلی خوب حساب می شود.
یک نکته ی مهم :
اگر فکر می کنید که می توانید با گذاشتن عکس و تصاویر و یا ویدئو و حتی پادکست بهتر انتقال اطلاعات را به مخاطبان خود انجام دهید حتما در بین محتوای خودتان از آن ها استفاده کنید.
فوق العاده این کار تاثیرگذار است و از طرفی باعث افزایش اعتماد نیز در بین مخاطبان شما می شود علی الخصوص اگر از عکس و تصاویر و ویدئو های خودتان در مقاله ها استفاه کنید البته فراموش نکنید که حتما با موضوع مقاله مرتبط باشد.
Authoritativeness (اعتبار)
کاربرد اعتبار و معنی دقیق آن در E-A-T گوگل و سئو چیست ؟
اینکه شما در یک زمینه ای تخصص داشته باشید به این معنی نیست که تمام جوانب کار و حوزه فعالیت خود را می دانید. یک مثال ساده برای شما بزنم فرض کنید پزشکی وجود دارد که ادعا می کند می تواند بیماری کرونا را درمان کند و واقعا هم می تواند و تخصصش هم پیدا کرده و این کار را انجام می دهد اما آیا شما به او اطمینان می کنید ؟ صرف اینکه فرض کنید در گوگل این موضوع را سرچ کرده اید و به این پزشک رسیده اید.
خیر هیچ وقت صرف یک ادعا و چنتا نمونه کم که از این پزشک دیده اید باز هم نمی تواند 100 درصد به او اطمینان کنید ام اگر چندین نفر آن پزشک را به شما معرفی کنند چه ؟ فرض کنید چندین آشنا و دوست و فامیل شما که به آن ها تقریبا اعتماد دارید آن پزشک را معرفی می کنند و به شما می گویند که او فوق العاده است حالا آرام آرام اعتماد شما جلب خواهد شد.
گوگل و ربات های آن نیز ذقیقا به همین شکل رفتار می کنند به این معنی که وقتی چندین سایت به سایت و مقاله شما لینک می دهند و شما را در یک حوزه خاص معرفی می کنند به مرور زمان اعتماد گوگل و ربات های آن به شما و سایت شما و مقاله هایی که منتشر می کنید جلب می شود و امتیاز بالاتری می توانید از گوگل دریافت کنید.
این کار همان گرفتن بک لینک از سایت های دیگر است. چیزی که امروزه برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است و خیلی از سئو کار ها هم با استفاده از روش های مختلف در پی این موضوع هستند که از سایت های مختلف لینک بگیرند و به اعتبار سایت بیافزایند. رپورتاژ آگهی می تواند یکی از اصول صحیح گرفتن لینک باشد.
اما روش هایی مختلفی برای لینک سازی به یک سایت است که هم از سئو کلاه سیاه می توانید استفاده کنید و هم سئو کلاه سفید که خوب در مقاله های گذشته که درسایت منتشر کردیم به طور کامل توضح داده ایم که کدام روش ها بهتر است و نتیجه ی پایدار تری برای سایت شما ایجاد می کند.
فراموش نکنید که هر چه اعتبار و دامین آتوریتی و پیج آتوریتی یک سایت نزد گوگل بالاتر باشد و بتوانید از آن سایت های برای خود بک لینک ایجاد کنید طبیعتا اعتبار بالاتری به سایت خود منتقل می کنید و اعتبار آن سایت ها به سایت شما نیز منتقل می شود.
در دنیایی واقعی هم به همین صورت است وقتی شما به یک کسی اطمینان 100 درصد دارید و آن شخص یک چیزی را به شما معرفی می کند شما خیلی بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرید تا آن چیز را تهیه و یا استفاده کنید.
گوگل هم وقتی می بیند که سایت هایی با اعتبار بالا به سایت شما لینک می دهند پس با احتمال خیلی بالاتری می تواند به سایت شما اعتماد کند و اعتبار سایت شما را افزایش دهد.
روش های دیگری برای گرفتن اعتبار نزد گوگل نیز وجود داد مثل گرفتن سیگنال های شبکه های اجتماعی (سوشال سیگنال) که امروزه تاثیر بالایی دارند.
وقتی یک مطلب و مقاله یا اسم برند شما مدام در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود می توانید به این معنی باشد که برند شما نزد دیگران از محبوبیت خاص تری نسبت به رقیبان شما برخوردار است.
هر چه لینک هایی که به سایت شما داده می شود از سایت های مرتبط با موضوع کاری شما باشد بهتر می تواند اعتماد گوگل را جلب کند.
برای مثال اگر شما در حوزه پزشکی فعالیت می کنید اگر بتوانید بک لینک هایی از سایت های پزشکی مرتبط با حوزه کاری خود دریافت کنید به شدت می تواند بر روی اعتبار دامنه سایت شما اثر گذار باشد.
Trustworthiness (اعتماد)
مواردی که شامل اعتماد در E-A-T می شود چیست ؟
مهم ترین چیزی که در دنیای اینترنت امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است اعتماد است. فرض می کنید شما اعتبار و تخصص دارید اما اعتماد دیگران را نتوانید جلب کنید چه فایده ای دارد ؟
فرض کنید که یک سایت که فروشگاهی است و مدام کاربران از آن سایت ناراضی هستند و مشکلات خیلی زیادی در ارسال کالا و یا پرداختی ها دارد. آیا به این سایت می شود اعتماد کرد ؟
در صورتی که این سایت هم تخصص دارد و هم اعتبار اما به درستی نتوانسته از این دو استفاده کند و اعتماد مشتریان را جلب کند.
برای اینکه اعتماد مشتریان یا مخاطبان خود را به دست آورید باید کار های زیر را در سایت خود انجام دهید:
1 : حتما راه های ارتباطی مختلفی را برای مخاطبان خود قرار دهید در سایت تا به راحتی بتوانند با شما در تماس باشند
2 : از گواهینامه SSL در سایت خود استفاده کنید زیرا اطلاعات در این بستر امن تر انتقال پیدا می کند.
3 : اگر قانون خاصی در استفاده از سایت و خدمات خود دارید در قسمتی از سایت خود اشاره به این قوانین کنید و حتما در دید مخاطبان شما باشد
4 : تمام مواردی که لازم است برای محصول ها و خدمات شما مشتریان بدانند را در سایت و مقاله های خود قرار دهید
حالا به طور کامل متوجه شدید که EAT در سئو چیست و چگونه می توانید با به کارگیری مواردی که گفته شد سئو سایت خود را ارتقا دهید. اگر اطلاعات بیشتری در رابطه با آموزش سئو وردپرس و یا به طور کلی آموزش سئو می خواهید کسب کنید حتما به بخش های مختلف سایت و دسته بندی ها سری بزنید تا در این زمینه ها یک متخصص واقعی بشوید.
دیدگاهتان را بنویسید