سئو داخلی چیست | On page SEO | + تکنیک های آن

یکی از اصطلاحات تخصصی در بحث سئو, سئو داخلی یا On page SEO است. در این مقاله به طور کامل توضیح خواهیم داد که سئو داخلی چیست و در ادامه تکنیک های جدیدی که در سئو داخلی در سال 2020 استفاده می شود را برای شما آموزش خواهیم داد.
سئو داخلی یا On page SEO چیست ؟
سئو داخلی سایت به مجموعه استراتژی ها و اقدامات سئو گفته می شود که داخل خود سایت انجام می شود.
برای مثال سئو کردن محتوای وب سایت یا کد های برنامه نویسی شده وب سایت همگی جزو سئو داخلی یا On Page SEO هستند البته سئوکاران نام دیگری نیز به آن می دهند که On Site SEO هست. در واقع تکنیک های سئو آن پیچ (On page) این امکان را برای موتور های جستجو فراهم می کنند که محتواها و کدهای HTML داخل سایت شما را به راحتی بفهمند و تجزیه تحلیل کنند و خیلی دقیق تر مطالب شما را بتوانند تفکیک کنند.
شما با پیاده کردن سئو داخلی اصولی در وب سایت خود کار خرنده های گوگل یا همان اسپایدر ها را راحت تر می کنید و خیلی بهتر و مفید تر می توانند مطالب سایت شما را تجزیه تحلیل کنند در نتیجه امکان اینکه رتبه خوبی هم از آن ها و گوگل بگیرید بالا هست.
علاوه بر اینکه سئو داخلی باعث می شود موتور های جستجو کار آسان تری در داخل وب سایت شما داشته باشند, باعث جلب رضایت کاربران شما نیز خواهد شد. کاربران به سادگی می توانند تشخیص دهند که محتوایی که شما منتشر کرده اید آن ها را به هدفی که از جستجو کردن داشتند رسانده است یا خیر .
بنابراین با توجه به مطالبی که گفته شد سئو داخلی باعث می شود هم کاربران و هم موتور های جستجو درک بهتری از مطالب و محتوای سایت شما داشته باشند. موتور های جستجو خیلی راحت تر می توانند مطالبی را برای کاربران خود نمایش دهند که ارتباط موضوعی نزدیکتری با کلمه ها و عنوان های سرچ شده ی آن ها داشته باشد و از طرفی دیگر موتور های جستجو می توانند آنالیز بهتری از صفحاتی که محتوای ارزشمندتر دارند داشته باشند و در نتیجه ایندکس کردن صفحات با کیفیت خیلی بالاتری توسط موتور های جستجو انجام می شود. به خاطر همین سئو داخلی است که امروزه موتور های جستجو بسیار کاربردی تر شده اند و وقتی شما کلمه کلیدی تان را در گوگل سرچ می کنید در بیشتر موارد در صفحات اول, مطالب و سایت هایی را می بینید که دقیقا شما را به اهدافتان می رسانند.
در مقابل سئو داخلی, سئو خارجی یا Off page SEO قرار دارد که مربوط به عواملی می شود که خارج وب سایت شما صورت می گیرد که به آن Off Site SEO نیز می گویند مانند بک لینک ها و یا رپورتاژ آگهی هایی که از سایت های دیگر خریداری می کنید یا به رایگان به سایت شما لینک می دهند و یک سری موارد دیگر که در جلسه بعدی دوره آموزش سئو وردپرس به آن خواهیم پرداخت.
در ادامه مقاله ی سئو داخلی چیست ؟ می پردازیم به جدیدترین تکنیک هایی که در سئو ON page استفاده می شود.
تکنیک های جدید سئو داخلی چیست ؟ + 2020
محتوا و کلمات کلیدی در سئو داخلی

یک زمانی موتور های جستجو خیلی وابسته به کلمات کلیدی بودند به این معنی که اگر کلمه ی جستجو شده ی کاربر در موتور های جستجو, به تعداد بیشتری در محتواهای یک سایت دیده می شد گوگل به آن صفحه امتیاز بیشتری می داد و در نتیجه آن صفحه از سایت ها به صفحات اول نتایج گوگل می آمدند و این موضوع باعث شده بود که وبمسترها و سئو کاران از این موضوع در بعضی موارد سوء استفاده کنند.
برای مثال فکر کنید کلمه ای که شما به عنوان یک کاربر در گوگل سرچ کرده اید این است :
سئو داخلی چیست
حالا هر سایتی که مدام در یک نوشته از سایت خود از این کلمه استفاده می کرد در گذشته این طور بود که از گوگل امتیاز بیشتری نیز دریافت می کرد و خوب این موضوع با سیاست اصلی گوگل که حفظ همیشگی رضایت کاربرانش بوده در تناقض است. فکر کنید شما یک مطلب 20 خطی را درحال خواندنش هستید که 30 بار از کلمه سئو داخلی چیست استفاده کرده است!!! خوب چه اتفاقی می افتد ؟ نه چیزی از متن می فهمید و نه لذت می برید از اینکه داخل آن وب سایت هستید زیرا این طور در ذهن شما نمایان می شود که وقت خود را در واقع در آن سایت هدر داده اید.
اما حالا دیگر این طور نیست…
الان موتورهای جستجو پیشرفته ای مثل گوگل دیگر فقط به کلمات کلیدی که کاربر ها جستجو می کنند اکتفا نمی کنند بلکه حتی کلمه های هم معنی آن ها را نیز خودش تشخیص می دهد و در نوشته های وب سایت ها به دنبال آن کلمات نیز می گردد و ارتباط معنایی آن ها را با کلمات جستجو شده به طور کامل چک می کند. امروزه حتی گوگل به طور خیلی دقیق متوجه می شود که زمینه ی کاری یک وب سایت در چیست ؟ راجع به چه موضوعی بیشتر مطالب می نویسد ؟ آیا مطالب منتشر شده سایت ربطی به کلمات کلیدی دارند ؟ یا خیر ؟
حالا شما به عنوان یک سئوکار باید در نظر داشته باشید که اولا مطالبی که در سایت درج می کنید دقیقا با عبارت هایی که کاربران سرچ می کنند هم خوانی داشته باشد به این معنی که مشکل و نیاز آن ها را برطرف کند و ثانیا در نوشته های خود اگر یک کلمه کلیدی کانونی دارید از تمام کلمه های هم معنی و مترادف آن کلمه کلیدی نیز استفاده کنید البته در جای مناسب و به اندازه.
عنوان یا Title بهینه برای مقاله ها

عنوان مطالب یکی از مهم ترین فاکتور ها در سئو داخلی هستند. زیرا وقتی شما مطلبی را منتشر می کنید در نتایج صفحات موتور های جستجو ( SERP ) عنوان شماست که باعث جذب یا از دست دادن کاربران می شود. بنابراین سعی کنید همیشه عنوان های جذابی را برای مطالب خود انتخاب کنید زیرا این موضوع نرخ کلیک بر روی وب سایت شما را بالا می برد و باعث رشد امتیاز شما در نتایج جستجو های گوگل می شود.
URL یا پیوند های یکتای سئو شده
پیوند های یکتا یا url هایی که برای مطالب و دسته های سایت خود ایجاد می کنید باید چند ویژگی داشته باشند :
- طولانی نباشند حداکثر 6 یا 7 کلمه
- به طور مختصر راجع به محتوا یک دید کلی به کاربر بدهند
- ارتباط دقیق با محتوای تولید شده داشته باشند
سئو کردن عکس ها
عکس های سایت شامل تگ های ALT هستند. این تگ ها به موتور های جستجو کمک می کند که خیلی راحت تر بفهمند عکسی که شما در محتوای خود گذاشته اید در رابطه با چه موضوعی است. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کرده باشید می بینید که زمانی که یک عکس را بارگذاری می کنید 4 قسمت مختلف دارد که شما توضیح مختصری راجع به عکس ها بدهید و عنوان عکس خود را مشخص کنید و یا متن جایگزین عکس را شرح دهید.
موتور های جستجو به طور کامل این ها را بررسی می کنند و در نتایج خود اعمال خواهند کرد بنابراین برای عکس های سایت خود حتما تگ های عکس ها را بهینه کنید و تگ هایی استفاده کنید که دقیقا ارتباط عکس با مطلب منتشر شده شما را نشان دهند.
لینک های داخلی
لینک سازی داخلی درست در سایت این امکان را به موتور های جستجو می دهند که خیلی راحت تر ارتباط نوشته های مختلف در سایت شما را پیدا کنند و این در سئو سایت شما بسیار اثرگذار است. هنگام لینک سازی داخلی حتما در انتخاب کلمات و نوع انکرتکست هایی که استفاده می کنید دقت کامل را داشته باشید و به هیچ عنوان از لینک سازی های داخلی که به یک دیگر مربوط نیستند استفاده نکنید.
توضیحات متا یا META Description
متا دسکریپشن یا توضیحات متا شامل 150 تا 160 کلمه ای می شود که وقتی شما در گوگل سرچ می کنید و نتایج را برای شما می آورد در زیر لینک ها می بینید. در واقع توضیحات متا توضیح مختصری از مطلبی است که مخاطب می خواهد آن را بخواند بنابراین برای ترغیب کاربران برای کلیک بر روی سایت شما حتما از توضیحات متا جذاب با کلمات جذاب استفاده کنید.
سرعت لود شدن یا بارگذاری صفحات وب سایت
یکی دیگر از عواملی که بر روی سئو داخلی به شدت تاثیرگذار است سرعت وب سایت شماست. کاربران دیگر حوصله ی اینکه 10 ثانیه صبر کنند تا سایت شما لود شود را ندارند. بنابراین باید به سرعت بارگذاری صفحات خود به شدت اهمیت دهید. سئو تکنیکال در این رابطه به شما خیلی کمک می کند.
محتوای طولانی و سئو داخلی
سعی کنید مطالبی را در سایت خود منتشر کنید که طولانی باشند این باعث می شود کاربران بیشتر در سایت شما بمانند و نرخ پرش سایت ( Bounce Rate ) شما را به شدت کاهش خواهد داد.
تگ های H1 , H2, H3 و … و کاربرد آن در سئو داخلی چیست ؟
باید به صورت اصولی از تگ ها استفاده کنید. حتما در متن های خود یک تگ H1 داشته باشید آن هم فقط در عنوان مطالب شما و از تگ ها H2 و تگ های دیگر هم در متن های خود استفاده کنید زیرا باعث می شود ربات های گوگل راحت تر متوجه شوند که چه قسمت هایی از نوشته های شما به عنوان زیر عنوان هستند و کدام مطالب جزو تیتر های اصلی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید