ریدایرکت چیست + معرفی انواع redirect ها و کاربرد های آن ها

ریدایرکت چیست و چه کاربردی در سئو سایت دارد ؟ انواع ریدایرکت ها چیست و هر یک چه کاربردی دارند ؟ در چه مواقعی در سایت خود باید از Redirect کردن آدرس ها استفاده کرد ؟ در این مقاله می خواهیم به طور تخصصی بپردازیم به این موضوع ها و جواب تمام این سوال ها را بدهیم. توجه کنید که اگر می خواهید یک سئوکار حرفه ای شوید، حتما باید از کاربرد دقیق ریدایرکت ها در سایت آگاه باشید و بدانید که چه زمانی و چطور این کار را بر روی آدرس های سایت خود پیاده کنید. در ادامه مقاله (ریدایرکت چیست + معرفی انواع redirect ها و کاربرد های آن ها) با ما همراه باشید تا به طور جامع این موضوع را برای شما آموزش دهیم.
ریدایرکت (Redirect) چیست ؟
شاید زمانی بخواهید اسم سایت و دامنه را تغییر دهید، یک نام جدیدی برای دامنه ی سایت خود در نظر گرفته اید یا اینکه URL یک مقاله یا مطلب از سایت خود را می خواهید تغییر دهید، برای این موارد می توانید از ریدایرکت استفاده کنید تا این گونه تغییر مسیر ها را به سادگی در سایت خود ایجاد کنید. در واقع اگر بخواهیم خیلی ساده آن را تعریف کنید، ریدایرکت، تغییر مسیر به یک آدرس جدید در سایت شماست.
فرض کنید یک آدرس مانند آدرس زیر در سایت خود دارید :
yourdomain.com/old
ولی به هر دلیلی حالا می خواهید آن را به یک آدرس دیگر تغییر دهید و یا اینکه به یک صفحه ی دیگری از سایت خود ریدایرکت کنید برای مثال :
yourdomain.com/new
یا اینکه اصلا به طور کلی می خواهید اسم سایت را عوض کنید برای مثال آدرس :
example.com
را می خواهید به آدرس زیر تغییر دهید:
newname.com
تمام این موارد با استفاده از ریدایرکت کردن آدرس ها صورت می پذیرد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت
با ریدایرکت کردن یک URL ، مخاطبان سایت شما و کاربران موتور های جستجو به هر طریقی که می خواهند وارد سایت شما شده باشند، به طور اتوماتیک به آدرس جدیدی که مد نظر شماست انتقال داده می شوند.
اما فراموش نکنید که ریدایرکت کردن Url ها فقط به همین نقطه ختم نمی شود و به این سادگی که شما فرک می کنید نیست. بعضی مواقع ممکن است به هر دلیلی در سایت ما محتوای تکراری یا duplicate Content ایجاد شده باشد. در یک سری از این موارد شما باید از Redirect کردن استفاده کنید و در یک سری موارد دیگر از تگ کنونیکال (Canonical) تا اینکه از خطر وجود محتوای تکراری در سایت در امان باشید.
ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نیاز شما و کار و هدفی که می خواهید بر روی سایت خود انجام دهید دسته بندی می شوند. حتما باید انواع ریدایرکت ها را بشناسید تا بدانید در هر زمانی که می خواهید از یکی از آن ها استفاده کنید مرتکب اشتباه نشوید و به درستی از آن ها استفاده کنید.
انواع ریدایرکت ها در سئو چیست ؟
از مهم ترین مواردی که در انواع ریدایرکت ها وجود دارید می توان به ریدایرکت های 301 و ریدایرکت 302 اشاره کرد که البته کاربرد متفاوتی با هم دارند و هر کدام در مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. با ما در ادامه مقاله (ریدایرکت چیست + معرفی انواع redirect ها و کاربرد های آن ها) همراه باشید تا به طور کامل این موارد را توضیح دهیم و طریقه ی استفاده از آن ها را هم برای شما شرح دهیم.
ریدایرکت 301
زمانی که شما آدرس سایت خود را می خواهید تغییر دهید و یک نام جدیدی برای دامنه ی سایت خود انتخاب کرده اید باید از این نوع ریدایرکت یعنی ریدایرکت 301 استفاده کنید. با استفاده از این نوع ریدایرکت، تمام رتبه و امتیاز و اعتباری که در آدرس قدیمی شما بوده است به آدرس جدید منتقل می شود و خوب این موضوع برای سایت بسیار با اهمیت است.
شما با استفاده از Redirect 301 در واقع به گوگل و خزنده هایی که سایت شما را مدام پردازش و ایندکس می کنند می فهمانید که آدرس جدید برای من مهم است و دیگر آدرس قدیمی هیچ اهمیتی برای من ندارد. هنگامی که از ریدایرکت 301 استفاده می کنید برای همیشه انتقال Url ها صورت می پذیرد و دیگر راه برگشتی برای شما وجود ندارد و تمام ارزش آن صفحه به صفحه ی جدید منتقل می شود.
هم چنین اگر در صفحات داخلی سایتتان مشکلی داشته باشید و آن صفحه را بخواهید برای همیشه از دسترس کاربران سایت خارج کنید باید از این نوع ریدایرکت آدرس ها استفاده کنید تا با خطای 404 مواجه نشوید. خطای 404 نوعی ارور در سایت است که وقتی کاربر وارد آن صفحه از سایت شما می شود به آن پیغام داده می شود که صفحه مورد نظر شما در دسترس نیست و این برای سئو سایت شما یک فاجعه است و به مرور رتبه سایت شما را می تواند به شدت کاهش دهد.
یک مثال ساده بخواهم در این رابطه برای شما بزنم این است که فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی دارید و یکی از کالا هایی که تا به امروز در سایت می فروختید دیگر در سایت شما وجود ندارد و در آینده هم موجود نخواهد شد. برای اینکه ارزش آن صفحه از سایت شما در موتور های جستجو حفظ شود باید آن را ریدایرکت 301 کنید منتهی به یک صفحه از سایت که به آن کلمه کلیدی و محتوایی که منتشر کرده اید برای آن کالا مرتبط باشد.
به هیچ عنوان نباید از هر نوع ریدایرکتی به مورد و نا مرتبط استفاده کرد زیرا به جای اینکه تاثیر مثبت داشته باشد کاملا بر عکس عمل می کند زیرا فکر کنید برای مثال مشتری یا کاربر سایت شما به دنبال یک کفش مشکی جیر بوده است اما شما او را به یک صفحه ای با ریدایرکت کردن هدایت می کنید که مثلا کتونی دارد و هیچ ربطی به سرچ مشتری ندارد. پس حتما دقت کنید.
ریدایرکت 302
بعضی مواقع به علت یک سری از مشکلات باید یک صفحه از سایت شما به طور موقت از دسترس کاربران خارج شود اما شما این نیت را ندارید که همیشگی آن را از بین ببرید و بعد از این که مشکل را حل کردید یا اینکه تغییرات دلخواه در صفحه ایجاد کردید مجدد می خواهید آن صفحه را برگردانید. در این گونه مواقع شما باید از ریدایرکت 302 استفاده کنید.
زمانی که از ریدایرکت 302 استفاده می کنید ارزش و اعتبار آن صفحه حفظ می شود و در واقع به موتور های جستجو می فهمانید که این صفحه موقتا ریدایرکت شده است و من در آینده می خواهم آن را مجدد برگردانم.
در این نوع ریدایرکت آدرس موقتی که ما تعیین می کنیم ایندکس نمی شود.
زمانی پیش می آید که شما یک صفحه پربازدید در سایت خود دارید و می خواهید به هر دلیل چند روز آن را از دسترس خارج کنید اما با حفظ تمام ارزش و اعتبار آن صفحه ، بعد از اینکه کار شما تمام شد مجدد آن را برگردانید.
تفاوت ریدایرکت 301 و ریدایرکت 302 چیست ؟
همانطور که به طور کامل در بالا توضیح داده شد ریدایرکت 301 یک صفحه از سایت شما را به طور کامل به این معنی که با حفظ ارزش و رتبه و برای همیشه به یک صفحه دیگر انتقال نی دهد.
اما در ریدایرکت 302 این کار به صورت موقتی صورت می پذیرد و ارزش و جایگاه صفحه ی اول حفظ می شود.
تاثیر ریدایرکت ها (Redirects) بر سئو سایت چیست ؟
ریدایرکت کردن در سایت به خودی خود و به تنهایی باعث افزایش سئو سایت شما نمی شود. حتی اگر به شکل نادرست از آن استفاده کنید کاملا نتیجه ی معکوس دارد.
اما خیلی مواقع پیش می آید که شما مجبور می شوید برای اینکه در سئو سایت خود با کاهش رتبه مواجه نشوید از یکی از انواع ریدایرکت ها استفاده کنید و یا در شرایطی هم از Rel=Canonical بهره بگیرید.
در استفاده از ریدایرکت های 301 و 302 و هم چنین تگ کنونیکال به شدت دقت کنید و با توجه به نیاز سایت آن ها را انجام دهید. با یک اشتباه کوچک و استفاده ی نادرست بارها برای خیلی از سئو کاران پیش آمده که رتبه یک صفحه و سایت را نابود کرده اند.
این نکته را هم توجه کنید که تاثیر ریدایرکت ها بسته به اینکه ربات ها و خزنده های گوگل با چه بازه ی زمانی به سایت شما سر می زنند رابطه مستقیم دارد. بنابراین اگر از ریدایرکت ها و یا تگ کنونیکال استفاده می کنید کمی صبور باشید تا بتوانید تاثیر آن ها را ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید